Tuesday, 3 May 2011

ketulusan hati..

Setinggi langit, tinggi lagi cintaku pada mu. Seterang matahari, terang lagi cintaku padamu. Kepingan-kepingan bunga sentiasa mengelilingi ku tetapi ku tetap pilih kamu. Malam siang ku akan menjadi suram tanpa kamu disisi. Lantas aku memutuskan untuk sentiasa bersamamu dalam buka dan tutup mataku kerana aku akan sentiasa menyangimu.

Janjiku padamu akan sentiasa ku ingati bahawasanya aku akan mencintai dan menyangimu. Ku kunci janji ku ini sekuat-kuatnya supaya aku akan sentiasa menyangimu. Aku benar-benar menyangimu dan mencintaimu. Sumpahku juga menyujud kepada bumi untuk membuktikan besarnya cinta dan sayang ku padamu.

Benar aku takkan boleh hidup tanpamu kerana kamu adalah ibarat nyawaku yang memberi ku kesempurnaan untuk hidup. Realiti atau fantasinya cinta dan sayang mu padaku tidak aku ketahui. Hati aku kuat mengatakan bahawa kejujuran mu tidak memihak kepadaku. Aku kuatkan semangat untuk terus memberi kamu peluang untuk mengubahnya. Namun jauh disudut hati ku amat perit untuk meminta kejujuran mu.

Penghujung solatku sentiasa berdoa agar kamu dapat menghantar sepenuh kejujuran dirimu padaku. Namun memang mudah bunga ditiup oleh sang angin. Tinggal lah aku seorang diri bagai malam tanpa bintang. Tulusnya cintaku padamu berpenghujung seperti ini. Ribuan keperitan dihati memandang hina hati ini. Ya Allah berikan aku ketabahan.

Hati ini sentiasa berbisik jujur sendiri kerana ia adalah ketulusan hati. Teringat janjimu padaku dan sentiasa aku teringat. Bila kamu jauh dari sisiku sentiasa lah mengingati ku. Bila ku disamping mu peluklah tubuhku. Bila kamu merindui aku, panggil lah nama ku kerana aku akan menemui mu.

“Ketulusan Hati” ini sentiasa bermain di minda ini. Persoalannya, maka akan kembali bunga yang ku sanjung itu??. Ya Allah redhai ketulusan hati. Ya Allah, beri aku ketabahan.

0 comments: